Opći prodajni uvjeti 

Opći prodajni uvjeti 

trgovačkog društva

     Groves s.r.o.

sa sjedištem u: Nerudova 1310, Červený Kostelec 549 41 , Češka Republika,

OIB: 07860757 

PDV ID: CZ07860757   

upisana je u Trgovački registar Okružnog suda Praga, Odjelak C, spis broj 308693  

za prodaju robe putem internetske trgovine koja se nalazi na Internet adresi www.glano.hr

 1. Tvrtka Groves s.r.o., sa sjedištem u: Nerudova 1310, Červený Kostelec, 54941, Česká Republika OIB: 07860757, PDV ID: CZ07860757 upisana je u Trgovački registar Okružnog suda u Pragu, Odjelak C, Spis 308693 (u daljnjem tekstu prodavač, "Glano" "ili" Groves "), operator je internetske trgovine na www.glano.hr s modernim tekstilom, obućom i drugom robom. Ovi Opći uvjeti dalje definiraju i određuju prava i obveze prodavatelja, a to je Groves s.r.o. i kupca (u daljnjem tekstu "kupac" - fizička ili pravna osoba, ili "potrošač"), pri internetskoj prodaji robe. Sve takve ugovorne odnose uređuju općenito obvezujući propisi Češke Republike, zaključeni ugovor o kupnji i ovi Opći uvjeti, koji se primjenjuju na kupce i posjetitelje. Ovi Opći prodajni uvjeti mogu biti izmijenjeni i promijenjeni od strane Prodavatelja u bilo kojem trenutku. Ove izmjene i promjene ne utiču na ugovorne odnose uspostavljene tokom stupanja na snagu prethodne verzije Općih uvjeta.
   
  Sadržaj
  Opći uvjeti i odredbe
  1 Definicije
  2 Registracija
  3 Proizvodi i cijene proizvoda
  4 Kupoprodajni ugovor
  5 Odustajanje od ugovora (povratak i zamjena robe)
  6 Garancija
  7 Uvjeti plaćanja
  8 Poklon vaučeri i kodovi za popust
  9 Prijevoz i dostava robe
  10 Zaštita osobnih podataka
  11 Mjerodavno pravo, nadzorni organ i rješavanje sporova
  12 Završne odredbe
   
  1 Definicije
  1.1 Definicije pojmova korištenih u ovim Općim uvjetima:
  “Prodavatelj - Glano”, “mi” ili “nama” znači Groves s.r.o.
  “Potrošač” znači osoba koja nije poduzetnik.
  „Ugovor“ znači ugovor o prodaji Robe sklopljen između kupca i Groves.
  "Kupac" znači korisnik web stranice Glano, bez obzira je li Potrošač ili Poduzetnik.
  „Roba” znači roba koja je reklamirana na web stranici Glano i namijenjena prodaji.
  "Osobni podaci" znače podatke koje Kupac pruža prilikom registracije na internetskoj stranici ili prilikom slanja narudžbe.
  "Uvjeti" znače ove Opće uvjete i odredbe.
  „B2B“ znači: poslovni odnos prema poslovnom odnosu, komunikacija, poslovne transakcije između poslovnih subjekata međusobno.
  „Poduzetnik“ je osoba koja ispunjava definiciju iz stavka 2. st. 2. Zakona br. 513/1991 Coll., Trgovački zakonik.
  "Web stranica" znači web stranica dostupna na www.glano.hr
   
  2 Registracija
  2.1 Registracija i pružanje osobnih podataka
  (a) Registracija nije obvezna, i naravno je i ostaje besplatna.
  (b) Ako se odlučite registrirati, moći ćete pratiti status vaše narudžbe i prilikom sljedeće posjete nećete trebati da ponovno unosite svoje osobne podatke.
  (c) Registriranjem kao korisnik Web stranice, jamčite sljedeće:
  i. Osobni podaci, koje unosite kao korisnik tijekom registracije su istiniti, točni, ažurni i potpuni u svim aspektima, u slučaju promjene istih ćete ih bez odgode ažurirati u vašem profilu
  (d) Dalje jamčite da nećete lažno predstavljati drugu osobu ili subjekat tijekom registracije i da nećete koristiti lažno ime ili drugo označavanje koje niste ovlašteni koristiti u svrhu registracije.
   
  3 Roba i cijena robe
  3.1 Opis Robe
  (a) Opis glavnih karakteristika robe može se naći na odgovarajućoj stranici proizvoda na web stranici.
  (b) Trudimo se osigurati da opis i specifikacija robe budu što točniji. Osim reprodukcije boja, koja u stvari može biti podložna manjim promjenama.
   
  2.3. Asortiman robe
  Asortimanom robe se razumije odabrana roba, koja se nudi putem kataloga na web stranici internetske trgovine, gdje prodavatelj obavještava kupca prije sklapanja ugovora o kupnji ili prije nego što se narudžba postavi, na jasan i razumljiv način, o glavnim karakteristikama robe ili prirodi usluge, kao i drugim zakonom propisanim činjenicama u mjeri, koja je primjerena korištenim komunikacijskim sredstvima.
   
  3.3 Cijena Robe
  (a) Cijene Robe objavljuju se na web stranici u Hrvatskim Kunama, uključujući PDV, ali ne uključuju troškove dostave ili pristojbu plaćanja gotovinom.
  (b) Cijene i akcijske ponude mogu se razlikovati i mogu biti dostupne samo ograničeno vrijeme.
  (c) Glano nije obvezan prodavati Robu koja je označena neispravnom cijenom. Cijene se mogu razlikovati kod raznih velicina ili boja istog artikla.
   
  4 Kupoprodajni ugovor
  4.1 Zaključivanje kupoprodajnog ugovora
  (a) Ugovor između Vas i Glano-a zaključit će se prema Češkom zakonu.
  (b) Ugovorni odnos između prodavatelja i potrošača proizlazi iz isporuke narudžbe Robe uz obvezu plaćanja potrošača prodavaču. Prodavatelj potvrđuje primitak narudžbe porukom na e-mail adresu potrošača.
  (c) Troškove, koje kupac snosi prilikom korištenja sredstava komunikacije na daljinu u vezi sa zaključivanjem Ugovora o kupnji (npr. troškovi internetske veze ili troškovi telefonske komunikacije), snosi sam kupac.

  (d) Odjava biltena može se izvesti korištenjem linka u e-mailu koji nije stariji od 30 dana.

  (e) Završetkom kupnje korisnik pristaje primati bilten u slučaju da potvrdi primanje.
  (f) Kupac mora provjeriti cjelovitost pošiljke a u slučaju oštećenja paketa to odmah riješi s prijevoznikom - najčešće protokolom o oštećenoj pošiljci. Nakon primitka paketa, kupac provjerava ispravnost poslane Robe i u slučaju nepravilnosti odmah se obraća korisničkoj službi. Potvrdom narudžbe kupac se obvezuje da će istu prihvatiti. Ako to ne učini, od njega će se zahtijevati da plati troškove slanja. Ako je kupac zainteresiran za ponovnu isporuku narudžbe, koja NIJE BILA PREUZETA, naplatit će se poštarina prema vrsti prijevoza koja je primjenjena."
   
  4.2 Stvaranje narudžbe
  (a) Na web stranici odaberite količinu i veličinu Robe koja vas zanima i kliknite na gumb "Dodati u košaricu".
  (b) Možete pregledati količinu, boju ili veličinu Robe ili je izvaditi iz košarice prije potvrde narudžbe.
  (c) Zatim odaberite željeni način plaćanja i način isporuke.
  (d) Ako ste registrirani korisnik, možete se prijaviti. Ako ste novi korisnik, možete se registrirati na web stranici ili dovršiti narudžbu bez registracije. Ova opcija zahtijeva od vas da unesete svoje osobne podatke, adresu za naplatu (koja se mora podudarati s adresom na vašoj kreditnoj / debitnoj kartici u slučaju plaćanja putem kartice) i adresu za dostavu ako ne želite dostaviti narudžbu na adresu za naplatu. Slijedom toga, potrebno je potvrditi svoj pristanak s uvjetima i odredbama te da pristajete na obradu osobnih podataka prije dovršetka narudžbe.
  (e) Prije potvrde narudžbe, provjerite košaricu i provjerite jesu li sve specifikacije Robe, poput veličine i boje, u skladu s vašim zahtjevima. Zatim kliknite na gumb "ZAVRŠITI NARUDŽBU" s obvezom plaćanja.
  (f) Potvrdom narudžbe putem web stranice, potvrđujete da vaša pravna sposobnost nije ograničena i da ste pravno kompetentni za sklapanje obvezujućih ugovora i stariji ste od 18 godina.
  (g) Nakon što je narudžba potvrđena, ona se više ne može promijeniti, ali možete je otkazati slanjem zahtjeva na adresu info@glano.hr ili, ako je potrebno, pozivom na liniju za Korisničku podršku +385 1 7776 310.
  Narudžbu možemo otkazati dok ne bude upakirana i eventualno već poslana.
   
  4.3 Promjena narudžbe
  Možete promijeniti samo narudžbu koja je označena za plaćanje pouzećem i to do trenutka pakiranja iste ako se obratite korisničkoj službi.
  (a) Možete zatražiti zamjenu nedostupnih proizvoda s drugim proizvodima na zalihama ili dodati druge proizvode na zalihama. O toj mogućnosti ste kao kupac obaviješteni e-mailom.
   (c) Narudžba se može promjeniti ili zamjeniti proizvode s drugim proizvodima samo dok nije ista upakovana ili već poslana.
   
  4.4 Arhiva ugovora
  (a) Ugovori zaključeni između Glano-a i njegovih kupaca pohranjuju se u elektroničku arhivu koja je registriranim korisnicima Glano-a dostupna izravno iz korisničkog računa. Ugovor se arhivira najmanje pet godina od datuma izvršenja, ali ne duže od razdoblja koje zahtijeva primjenjivi zakon.
   
   
   
   
   
   
   
  5. Odustajanje od ugovora od strane kupca, vraćanje ili zamjena robe.
  5.1 Kao kupac imate rok 14 dana od dana, kada vam je Roba dostavljena, da se predumislite i odlučite vratiti robu. Možete vratiti bilo koju Robu u skladu s uvjetima i odredbama navedenim u ovom odjeljku Općih uvjeta, osim za vrstu robe za koju zakon isključuje njihov povrat. To su:
  i. personalizirana Roba ili Roba po mjeri;
  ii. kvarljiva Roba;
  iii. Roba koja je zapečaćena iz sigurnosnih ili higijenskih razloga ako ste je odpečatili
  iv. Roba koja je nakon isporuke bila nerazdvojno pomiješana.
   
  5.2 Rok za odustajanje od ugovora
  (a) Razdoblje utvrđeno u odredbi  5.1.  započinje danom isporuke Robe, naime:
  i. od datuma primitka Robe,
  ii. od datuma primitka zadnjeg dijela Robe (u slučaju ugovora koji uključuje više vrsta Robe ili isporuke više dijelova Robe), ili
  ii. od datuma primitka prve dostave Robe (u slučaju ugovora koji uključuje više vrsta Robe ili isporuke više dijelova Robe), ili
  (b) rok za odustajanje od Ugovora ističe 14 dana od datuma isporuke robe. Ako se narudžba sastoji od više predmeta ili dijelova koji su isporučeni u različite dane, rok za odustajanje od Ugovora (u odnosu na narudžbu kao cjelinu) završava 14 dana od datuma isporuke posljednje stavke ili dijela.
   
  5.3 Kako odstupiti od ugovora
  (a) Odstupiti od ugovora možete prvenstveno putem online obrasca za povrat koji je dostupan na našoj web stranici. Za odustajanje od kupoprodajnog ugovora kupac može koristiti obrazac koji je priklučen od strane prodavatelja, a koji je prilog Općim odredbama i uvjetima. Odustajanje od kupoprodajnog ugovora kupac šalje u paketu s Robom za vračanje na navedenu adresu, uz navođenje potrebnih podataka o povratu robe / broj narudžbe, e-mail adresu /, uključujući broj bankovnog računa u IBAN formatu.

  Adresa za slanje Robe nakon odustajanja od kupoprodajnog ugovora je:

  Packeta International s.r.o – HR post

  Groves 
  Stancija Kaligari 3
  Žbandaj,
  52440 Poreč


  Odstupanje od ugovora možete najaviti i telefonom na +385 1 7776 310 ili e-mailom na info@glano.hr uz navođenje potrebnih podataka o povratu robe / broj narudžbe, e-mail adresu /, uključujući broj bankovnog računa u IBAN formatu.
   
  5.4 Povrat Robe
  (a) Povrat Robe možete izvršiti nakon popunjavanja obrasca za povrat koji je dostupan na našoj web stranici. Otvorit će se nakon što unesete identifikacijske podatke narudžbe iz koje želite vratiti robu (broj narudžbe, vaša e-mail adresa navedena u narudžbi). 

  (b) Robu je potrebno poslati putem Hrvatske Pošte Paket24 i to najkasnije 14 dana nakon dana kada je tvrtka Groves s.r.o. obaviještena o otkazivanju putem on line obrazca.

  Za povrat Robe koristite sljedeću povratnu adresu:

   

  Adresa za slanje robe je:

  Packeta International s.r.o – HR post

  Groves 
  Stancija Kaligari 3
  Žbandaj,
  52440 Poreč

  Nažalost, ne možemo prihvatiti pošiljke, koje su bile nama poslane kao pouzeće. 

  Ne odgađajte povrat Robe, Roba se ne može prihvatiti nakon zakonskog roka od 14 dana. Obavijestit ćemo vas e-mailom kada primimo vašu pošiljku. Povrati se obično obrađuju u roku od 14 dana od primitka Robe.

   
   
  (c) Ako smatrate da ste primili oštećenu Robu, vratite Robu nazad u Glano i pružite sledeće detalje sa Robom:
  • Broj narudžbe
  • Šifra robe / Naziv robe
  • Detalje o reklamaciji
  Ako se Roba ne može vratiti na uobičajeni način zbog svoje prirode, naplatit ćemo vam naknadu za preuzimanje.
  (e) Imajte na umu da ako je Roba isporučena s bilo kojim poklonima, vi i mi smo sklopili ugovor o donaciji, pod uvjetom da takav ugovor o donaciji raskine čim kupac iskoristi pravo na povlačenje prema odredbi br. 5. Zatim morate vratiti Robu zajedno s poklonima i svim dodacima; ako to ne učinite smatrat će se nepravednim obogaćivanjem. Ako nije moguće izdati prihod ostvaren nepravednim obogaćivanjem, Glano ima pravo tražiti novčanu naknadu jednaku trenutnoj cijeni.

  (f) Imate zakonsku obvezu prema Robi postupati na primjeren i odgovoran način dok ste u njegovom vlasništvu. Vraćeni artikal mora biti u istom stanju u kojem je zaprimljen neopran i bez izvršenih korekcija. Ako ne ispunite ovu obvezu, Glano može tražiti odštetu protiv vas. Ovo se odnosi na svu vraćenu Robu.

   
  5.5 Zamjena
   
  "
  (a) Ukoliko želite proizvode druge boje ili veličine, molimo da u pošiljku spakujete pismo, u kojem nam točno navedete podatke o narudžbi, iz koje vraćate Robu, broj narudžbe, vaš email, br. mobitela, Robu koju vraćate, za koje artikle i u kojim veličinama želite zamjeniti. Takodjer molimo da priklučite broj vašeg računa u banci u IBAN obliku /HR i 19 brojeva/ na koji ćemo vam vratiti sredstva u slučaju da nema Robe za zamjenu. Rok za povrat robe je najkasnije 14 kalendarskih dana od primitka narudžbe. Sredstva za vraćenu robu bit će prenesena na vaš bankovni račun u IBAN obliku u roku do 14 kalendarskih dana od kreiranja obrasca za povrat.
   
  5.6 Povrat novca
  (a) Glano će vam u cijelosti refundirati Robu koja je vraćena u skladište prema odredbi 5. ovih Općih uvjeta.
  (b) Ako vratite svu Robu koja je bila u jednoj narudžbi, Glano će vam nadoknaditi početnu isporuku robe, ali samo do Standardne cijene isporuke. Nećemo refundirati ni jednu premijsku uslugu dostave. Ako ne vratite svu Robu, koja je bila dio jedne narudžbe, Glano vam neće nadoknaditi početne troškove isporuke Robe.

  (c) Nakon povrata, dobit ćete potvrdni e-mail o vraćenju sredstava. Glano će vam vratiti sredstva koristeći isti način plaćanja koji ste prvotno koristili za plaćanje (osim gotovine prilikom dostave).Sredstva se vraćaju isključivo na bankovni račun. Glano će vam vratiti novac u roku od 6-7 radnih dana ili u zakonskom roku od 14 dana od primitka pošiljke u skladištu za koju se odobrava povrat.

   
  6 Jamstvo
  6.1 Defekti Robe
  Ako isporučena Roba ima očite materijalne ili proizvodne nedostatke, uključujući oštećenja Robe tijekom transporta, odmah prijavite takve nedostatke nama ili prijevozniku koji isporučuje Robu. Međutim, nepodnošenje zahtjeva ne utječe na vaše pravne zahtjeve. Za bilo kakve nedostatke kupljene Robe, koji nastanu u zakonskom jamstvenom roku, možete zatražiti dodatne naknade, a ako su ispunjeni zakonom propisani uvjeti, dodatne zahtjeve za sniženjem cijene ili odustajanje od ugovora.
   
  6.2 Garancijsko razdoblje
  (a) Garantni rok za Robu iznosi 24 mjeseca i započinje danom kada je Roba isporučena kupcu. Jamstvo ne pokriva mehanička oštećenja proizvoda nastala zbog zlouporabe, neodgovarajućeg održavanja ili namjernih oštećenja
  (b) Bilo kakvi zahtjevi za reklamaciju oštećenja moraju se podnijeti bez nepotrebnog odgađanja. Prava na naknadu štete možete tražiti na sudu samo ako ste prigovorili nedostatke u roku od 24 mjeseca od primitka robe.
   
  6.3 Naša odgovornost
  a) Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za nepoštivanje određenih uputa o njezi navedenih na Robi ili pakiranju Robe
  (b) Ne odgovaramo za bilo kakvu izravnu, neizravnu, slučajnu, kaznenu ili drugu štetu ili izgubljenu dobit, oštećene podatke ili drugu nematerijalnu imovinu u mjeri u kojoj to dopušta važeći zakon. Ova se rezervacija primjenjuje i tamo gdje smo bili obaviješteni, znali smo ili smo trebali znati da je do takve štete moglo doći. Ništa se u ovim Uvjetima ne može tumačiti za ograničavanje ili isključenje odgovornosti koja se primjenjivim zakonom ne može ograničiti ili isključiti. U svim slučajevima i u mjeri u kojoj to dopušta važeći zakon, naša je ukupna odgovornost za štetu i gubitke nastale u vezi sa Sporazumom strogo ograničena kupoprodajnom cijenom koja je plaćena za kupljenu Robu.
   
  6.4 Više sile
  Nećemo biti odgovorni za bilo kakav propust ili kašnjenje u izvršavanju naših obveza iz ovog Ugovora, koji proizlaze iz događaja izvan našeg razumnog nadzora ("Događaji više sile"). Viša sila uključuje svaki čin, događaj, neakciju, propust ili nesreću koja je izvan naše razumne kontrole i uključuje, ali nije ograničena na, sljedeće:
  ii. štrajkovi, blokade ili druga industrijska ograničenja;
  iii. građanski nemiri, pobune, invazije, teroristički napad ili prijetnja terorističkim napadom, rat (bilo proglašen ili ne), prijetnja ratom ili priprema za rat;
  iv. požar, eksplozija, oluja, poplava, potres, odron tla ili propadanje tla, epidemija ili druga prirodna katastrofa;
  v. nemogućnost korištenja željeznice, broda, zrakoplova, automobila ili drugog javnog ili privatnog prijevoza;
  vi. nemogućnost korištenja javnih ili privatnih telekomunikacijskih mreža; 
  vii. akti, dekreti, propisi, uredbe ili ograničenja bilo koje vlade.
  viii. izvršenje naših obveza iz bilo kojeg Ugovora smatra se obustavljenim tijekom trajanja događaja više sile, i razdoblje za izvršavanje naših dužnosti produžit će se tijekom događaja više sile. Uložit ćemo razumne napore da prekinemo događaj više sile ili da nađemo rješenje koje će omogućiti ispunjavanje obveza iz Ugovora, unatoč događaju više sile.
   
  7 Uvjeti plaćanja
  7.1 Plaćanje karticom - GoPay
  U procesu naručivanja plaćate smjesta unošenjem podataka o kreditnoj kartici kroz pristupni kanal za plaćanje GoPay.
   
  7.2 Plaćanje pouzećem
  Plaćanje Robe vrši se u gotovini nakon isporuke pošiljke u iznosu navedenom na računu. U slučaju Odustanja od Ugovora plaćanje će se vratiti bankovnim prijenosom. Da bismo to mogli učiniti, potrebne su nam informacije o vašem bankovnom računu (IBAN).
  7.3 Potrudili smo se da kupnja putem ove web stranice bude sigurna. Iz tog razloga Glano ne može biti odgovoran za lažno korištenje ukradenih kreditnih kartica putem web stranice, ali će pomoći Vama i izdavaču Vaše kreditne kartice istražiti sumnju na lažno korištenje kreditne kartice.
   
  8 Kodovi za popust - vaučeri
  (a) Kod za popust, koji mu je pružio operator internetske trgovine Glano, Kupac može upotrebiti prilikom narudžbe pod sljedećim uvjetima:
  i- kod za popust ne može se koristiti u više navrata
  ii - kodovi za popust ne mogu se međusobno kombinirati
  iii - vrijednost koda za popust ravnomjerno se raspoređuje među sve artikle u narudžbi, u kojoj se kod za popust može iskoristiti, vidi odjel ii.
  (b) U slučaju da kupac odustane od ugovora o kupnji ili vrati dio robe iz narudžbe, u kojoj je korišten kod za popust, kupcu će se vratiti adekvatni iznos za vraćenu robu, koji je stvarno prema ugovoru o kupnji za predmetnu robu bio plaćen.
  (c) Ako kod popusta ima ograničeno razdoblje valjanosti, kupac može uporabiti kod popusta samo u roku koji završava datumom valjanosti. Zbog nekorištenja kupona za popust u roku valjanosti, kupac nema pravo na naknadu za neiskorišteni kod za popust.
  (d) Ako se kod popusta primjenjuje suprotno pravilima operatera za uporabu kodova za popuste, operator ima pravo ne primijeniti kod popusta u narudžbi i odustati od zaključenog ugovora o kupnji.
  Navedena pravila odnose se na uporabu kupona za popust, osim ako operater izričito ne navede drugačije.
   
  9 Prijevoz i dostava robe
  Sve pošiljke se šalju preko privatne prijevozničke tvrtke DPD kurirske službe: pošiljka će se dostaviti najkasnije dva radna dana nakon predaje kurirskoj službi DPD. Bit ćete obaviješteni emailom prilikom otpreme robe. Međutim, potrebno je unijeti kao adresu za dostavu adresu, na kojoj ćete biti dostupni tijekom radnog dana između 8:00-14:00. U slučaju da se radi o radnom mjestu, potrebno je uz vaše ime navesti i naziv tvrtke.
   
  9.1 Prijevozna sredstva
  • Dostava na adresu
   
   
  9.2 Troškovi slanja
  Poštarina uključuje: NAKNADU TRANSPORTA + NAKNADU PLAČANJA U GOTOVINI. Plaćanje gotovinom je posebna pristojba 8 HRK. Narudžba plaćena putem GoPay-a ne naplaćuje naknadu za plaćanje gotovinom, samo naknadu dostave 39 HRK.
   
  (a) Plaćanje putem GoPay-a
  Dostava : prilikom plaćanja putem GoPay-a i kupnje više od 500 HRK, poštarina je samo 10HRK.
  Za kupnju manju od 500 HRK, se plaćaju samo troškovi dostave u iznosu od 39 HRK.
   
   
   
  (b) Plaćanje Gotovinom pri isporuci
  Dostava na adresu: prilikom plaćanja gotovinom/pouzećem i kupnjom u iznosu višem od 500 HRK, poštarina samo 10 HRK + naknada za plaćanje pouzećem 8 HRK
  Za kupnju manju od 500 HRK, poštarina uključuje troškove dostave u iznosu od 39 HRK + pristojbu plaćanja gotovinom pri dostavi u iznosu 8 HRK.
   
   
   
  Napomena:

  Preporučuje se otvaranje paketa odmah nakon primitka i provjerite da roba nije oštećena, čak i ako ambalaža Robe nije oštećena. Ukoliko su na pošiljci primjetni znakovi oštećenja prilikom dostave, odbijte je preuzeti! Ako se dogodi ova neugodna situacija, molimo vas da nas smjesta bez oklijevanja obavijestite (ali najkasnije sljedeći radni dan) o situaciji, e-mailom na adresu
  info@glano.hr Situacija će biti riješena u najkraćem mogućem roku.

   
  9.3 Izjave
  (a) Glano izjavljuje kupcu da u trenutku primopredaje Robe za prijevoz:
  i. Roba ima svojstva dogovorena između stranaka ili (ako nije postignut dogovor) svojstva opisana na web stranici, ili svojstva opisana od strane proizvođača Robe, ili svojstva koja potrošač očekuje u odnosu na prirodu Robe i srodnu reklamnu kampanju.
  ii. Roba se može koristiti na način kako je to definirao Glano ili na način na koji se takva Roba uobičajeno koristi.
  iii. Roba se daje u odgovarajućoj količini, veličini ili težini.
  iv. Roba udovoljava zakonskim zahtjevima.
  b) Glano predaje u transport Robu kupljenu od strane Kupca u dogovorenoj količini, kvaliteti i dizajnu.
   
  9.4 Pakiranje
  Ako nije drugačije dogovoreno, Roba se pakuje u Glano prema uobičajenim konvencijama ili, ako nema konvencija, Roba se pakuje na način, koji osigurava zaštitu i očuvanje njene kvalitete tijekom prijevoza.
   
  9.5 Dostupnost
  Trudimo se da svi detalji, opisi i cijene Robe koja se pojavljuje na web stranici budu točne i ažurirane u trenutku kada su unesene u sustav. Iako se trudimo da web stranicu ažuriramo, informacije dostupne na web stranici ne moraju uvijek odražavati dostupnost Robe prilikom narudžbe. Cijena Robe konačno će se utvrditi u obrascu za potvrdu narudžbe.
   
  10 Zaštita osobnih podataka
  Glano ovime pridržava i jamči da se svi osobni podaci smatraju privatnim i povjerljivim i s njima će se postupati u skladu s politikom privatnosti.
   
  11 Mjerodavno pravo, nadzorno tijelo i rješavanje sporova
  11.1 Mjerodavno pravo
  (a) Ovi se Uvjeti i Odredbe upravljaju i tumače u skladu sa zakonima Češke Republike, s obzirom na zaštitu potrošača u pogledu zaštite potrošača predviđene međunarodnim zakonodavstvom.
   
  11.2 Žalbe i nadzorno tijelo
  (a) Možete uložiti bilo kakvu žalbu putem kontakt obrasca ili je uputiti odgovarajućim državnim tijelima.
  (b) Češka tržišna inspekcija kontrolira poštivanje zakonskih propisa za zaštitu prava potrošača.
  Česká obchodní inspekce
  Štěpánská 567/15

  120 00 Praha 2

  Adresa tržišne inspekcije pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta na koju možete poslati prijavu glasi: prijave@mingo.hr. Popis područnih jedinica te ostale kontakt podatke možete pronaći na stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

  (c) Molimo vas da se prije kontaktiranja nadležnih tijela obratite Glano-u na sljedeći email  info@glano.hr
   
  11.3. Alternativno rješavanje spora
  (a) Svaki spor između nas i potrošača iz bilo koje zemlje Europske unije prema Ugovoru koji nismo uspjeli zajednički riješiti može se riješiti izvan suda putem ADR-a ili mrežnog ADR tijela.
  (b) Nadležno tijelo za alternativno rješavanje sporova između poduzetnika i potrošača je Češka inspekcija za trgovinu:
    Česká obchodní inspekce  
  Štěpánská 567/15
  12002 Praha 2
   
  (c) Popis tijela za izvanvaspravno rješavanje sporova unutar Europske unije dostupan je na sljedećoj web  stranici: http://ec.europa.eu/consumers/solving_consumer_disputes/non-judicial_redress/national-out-of-court-bodies/ index_en.html(d) Kao potrošač iz države Europske unije, možete koristiti internetsku platformu za rješavanje sporova kojom upravlja Europska komisija na sljedećoj web stranici: http://ec.europa.eu/consumers/odr/. 
 2. 11.4 Nadležnost(a) U mjeri u kojoj to dopuštaju primjenjivi zakoni, koji se odnose na pravila o sukobu zakona, sudovi Češke Republike imaju isključivu nadležnost za rješavanje bilo kakvog spora ili zahtjeva koji proizlazi iz ili u vezi s Ugovorom ili njegovim predmetom ili zaključkom (uključujući vanparnične sporove ili zahtjeve). 

12 Završne odredbe

12.1. Prava intelektualnog vlasništva

(a) Ako nije drugačije navedeno, autorska prava i druga prava intelektualnog vlasništva u sadržaju web stranice su naše vlasništvo ili vlasništvo naših davalaca licencija. Zabranjen je bilo kakav pristup ili uporaba web stranice iz bilo kojeg drugog razloga osim vaše osobne, nekomercijalne uporabe.

(b) Nijedan dio web stranice se ne može reproducirati ili pohraniti na bilo kojoj drugoj web stranici ili uključiti u bilo koji javni ili privatni elektronički sustav pretraživanja ili na druge web stranice bez našeg prethodnog pismenog pristanka.

(c) Prihvaćate i suglasni ste da su materijali i sadržaji na web mjestu dostupni samo za vašu osobnu nekomercijalnu uporebu i da možete (ako je potrebno za kupnju robe) takav materijal i sadržaj preuzimati isključivo na tvrdi disk računala. Svako drugo korištenje materijala i sadržaja web stranice strogo je zabranjeno.

(d) Slažete se da nećete kopirati, reproducirati, prenositi, objavljivati, prikazivati, distribuirati, komercijalno koristiti ili stvarati izvedene radove takvih materijala i sadržaja web stranice, a također se slažete da nećete pomagati ili olakšati takve aktivnosti trećim stranama.

(e) Potvrđujete da niste ovlašteni za uporabu registriranih zaštitnih znakova, trgovačkih imena, logotipa tvrtke itd., ugovornih partnera  Glano-a ili same tvrtke Glano. 

12.2 Sukladnost

 (a) Web stranica se može upotrebljavati samo u zakonite svrhe i na zakonit način. Prihvaćate poštivanje svih primjenjivih zakona i propisa koji se tiču web stranice i svih transakcija obavljenih na ili putem web stranice. 

12.3 Pismena komunikacija

(a) Važeći zakon zahtijeva da vam se određene informacije ili poruke dostave u pisanom obliku. Kada koristite web stranicu, prihvaćate da će komunikacija s nama biti pretežno elektronička. Obratit ćemo vam se putem e-maila ili pružiti vam informacije putem obavijesti na našoj web stranici. U ugovorne svrhe prihvaćate uporabu ovih elektroničkih sredstava komunikacije i prihvaćate da svi ugovori, obavijesti, informacije i druga izvješća koja vam pružamo u elektroničkom obliku udovoljavaju svim zakonskim zahtjevima za pisani oblik takve obavijesti. Ovaj ugovor ne utječe na vaša zakonska prava. 

12.4 Dodjela prava i obveza

(a) Sporazum između nas obvezujuća je za vas i nas i naše pravne nasljednike i prenosnike.

(b) Ne možete prenijeti, dodijeliti ili na neki drugi način raspolagati Sporazumom ili bilo kojim od svojih prava ili obveza iz njega, bez prethodnog pismenog pristanka.

(c) U bilo kojem trenutku tijekom trajanja Ugovora, možemo dio Ugovora prenijeti, dodijeliti, podugovoriti ili na drugi način raspolagati Ugovorom ili bilo kojim od naših prava ili obveza iz njega. 

12.5 Odvojivost

(a) Ako se bilo koji dio ovih Uvjeta smatra bilo nezakonitim, nevažećim ili neprovedivim iz bilo kojeg razloga, onda će se ova odredba smatrati razdvojljivim od ovih Uvjeta i ne utječe na valjanost i izvršljivost bilo koje druge odredbe ovih Uvjeta. 

12.6 Odricanje prava

(a) Ni jedno odricanje prava od nas ne može se tumačiti kao odricanje prava od bilo koje radnje ili odricanje od prava koja proizlaze iz naknadnog kršenja bilo koje odredbe. 

12.7 Cjelovitost ugovora

(a) Oslanjamo se na tekst ovih Uvjeta i bilo kojih dokumenta na koje se izričito pozivamo. Iako preuzimamo odgovornost za obavijesti i izjave naših uredno ovlaštenih predstavnika, zahtijevajte da se sve promjene ovih Uvjeta pismeno potvrde. 

12.8 Naše pravo na promjenu Uvjeta i Web stranice

(a) Možemo povremeno preispitivati i mijenjati ove Uvjete. Na vas se primjenjuju Pravila i uvjeti koji su važeći i na snazi u trenutku narudžbe Robe, osim ako zakon ili Vlada ne zahtijeva promjenu ovih Pravila ili uvjeta (u kojem će se slučaju promjena primijeniti na narudžbe registrirane prije te promjene) ili ako vas obavijestimo o svim promjenama Uvjeta i odredbi prije podnošenja Prihvaćanja narudžbe (u kojem slučaju imamo pravo pretpostaviti da ste prihvatili Uvjete i odredbe, osim ako nas ne obavijestite o neprihvaćanju Uvjeta i odredbi u roku od sedam radnih dana od primitka robe). Ako se ne slažete s promjenama Uvjeta, morate prestati koristiti web stranicu. Ako nastavite koristiti web stranicu, smatrat će se da su novi uvjeti prihvaćeni.

(b) Zadržavamo pravo da privremeno ili trajno izmijenimo ili uklonimo ovu web stranicu (ili bilo koji njezin dio) bez prethodne najave. Nismo odgovorni ni vama niti bilo kojoj trećoj strani za bilo kakvu promjenu ili uklanjanje web stranice.           

payments
hr-HR
Prijaviti se
Još nemate račun?Prijavite se.